A: Flake x Flint

Op deze pagina zal ik alle geïnteresseerden op de hoogte houden van deze geplande dekking en het eventuele vervolg:

 

 


Update 2 februari

De pupjes zijn geboren!

3 reutjes

- black tri - korte nbt

- red tri - lange staart

- red merle - lange staart

 

3 teefjes

- black tri - lange staart

- red tri - lange staart

- blue merle - nbt met knikje

Update 27 januari

Het laatste weekje is begonnen! Flake heeft een mooie ronde brede buik die lekker heen en weer schommelt. Ze heeft wat moeite soms om een fijne ligpositie te vinden, maar tot nu toe houdt ze het nog goed vol. De puppy's zijn goed voelbaar en alle spullen staan klaar. We kunnen niet wachten om de kleintjes hopelijk allemaal gezond te verwelkomen! 


Update 18 januari 2024
Flake haar buikje begint langzaam steeds verder te groeien. Rond deze tijd zijn de puppy's soms ook te voelen en dat klopt! Gisteren heb ik, na 10 minuten wachten en voelen, twee keer een tikje gevoeld van een pup die even hallo kwam zeggen. Ontzettend schattig. Nog ongeveer 2 weekjes te gaan! We hebben er zin in!


Update 3 januari 2024
Zwanger? Jazeker! 1, 2, 3, 4, 5 ..... en nog een 6! Flake is zwanger van 6 puppy's. Meerdere malen gecheckt en we bleven op 6 uitkomen. Lieve kleine pupjes van nu nog maar 2,5 cm grootte met kloppende hartjes. Daar wordt je toch blij van 🥰🥰 Sommige zag je zelfs al bewegen 😍😍


De dierenarts en assistente hadden Flake bijna willen stelen omdat ze zo lief, knuffelig en relaxt was. We hebben er zin in!!


Update 3 december 2023:

Flake is gedekt!

Zaterdagochtend weer progesteron gemeten en waar mevrouw Donderdagochtend nog heel laag zat, zat ze zaterdagochtend ineens al torenhoog! Dezelfde avond naar Flint geweest en een succesvolle, speelse date gehad volgens het boekje tijdens een sneeuwbuitje haha. Flake doet haar naam eer aan.

Vanavond nog een tweede poging gedaan maar de interesse was duidelijk minder van beide kanten dus we vertrouwen op de hondjes en de natuur

3 januari staat de echo gepland aangezien het op oud en nieuw niet kon (hè helaas). En als alles goed gaat is Flake uitgerekend op ongeveer 2 februari! 

Duimen jullie mee?


Update 20 november 2023:

Flake is loops! Vanaf volgende week gaan we haar progesteron steeds laten bepalen om de ovulatie dag te vinden, zodat we weten wanneer het geschikte dekmoment zal zijn. Spannend! We hopen dat alles soepel zal verlopen 🩷


Update 11 november 2023:
Flake is de laatste tijd extra, extra knuffelig. Daarnaast zijn we vorige week bij mijn broer geweest die een intacte Aussie reu heeft (Simba). Deze was bijna niet bij haar weg te slaan en begon ook te klappertanden. Dit gedrag zien we normaal niet, alleen rondom de loopsheid. Het zou zeker nog weken kunnen duren, maar de loopsheid lijkt eraan te komen! Ik hou jullie op de hoogte als er iets veranderd. Voor 'november' lijkt ze nog op schema te lopen in ieder geval. 

Liefs,


Update 4 oktober 2023:

Ik ben nu aan het wachten tot Flake loops wordt. Flake is vrij 'onregelmatig' geweest in haar timing wanneer ze weer loops werd. Zo was ze de eerste keer loops met 20 maanden. Vervolgens 10 maanden later weer. Vervolgens 8 maanden later weer. En vervolgens 7 maanden later weer. Doordat de frequentie geleidelijk iets hoger wordt ga ik er vanuit dat ze dit x na 6 á 7 maanden weer loops zal worden. Zij is voor het laatst eind april loops geweest. Dus dit keer verwacht ik haar ergens tussen eind oktober en eind november loops. Maar ze kan me altijd verassen! Zowel eerder als later.

Vanaf het moment dat ze loops is zal ik na een aantal dagen progesteron met haar gaan laten prikken bij een dierenartsenpraktijk. Dit is een waarde in haar bloed waaraan je op den duur kan meten wanneer de eisprong is. Ideaal gezien is je dekmoment ongeveer 2 dagen na de eisprong. Dankzij dit soort testen kun je nauwkeurig je dekmoment uitstippelen. En dat is handig, want Flint woont namelijk in het noorden van Friesland! Hoewel je je moet beseffen dat er ook veel fokkers zijn die voor hun dekreu naar Oostenrijk, Zweden of Engeland of nog verder moeten rijden. Dan valt Friesland nog mee!

 

Flake en Flint hebben elkaar ook al even ontmoet tijdens Dogshow Zwolle 10 september, om alvast even kennis te maken. En voor mij was dit ook de eerste keer dat ik Flint zag in levende lijve. Ik vond het echt een leuke hond en hij deed mij qua expressie heel erg denken aan mijn Wish. Hij maakte meteen enthousiast oogcontact met me vanuit zijn bench. Tijdens de show was hij heel werklustig maar kon hij ook goed zijn rust bewaren tijdens het wachten. Hij was niet onder de indruk van de prikkels daar. Hij focuste goed op zijn baasje en handler. Na de show mocht hij eindelijk even met Flake kennismaken. Flint vond Flake erg leuk en werd ook een beetje wild van haar. (Terwijl het 30 graden was die dag). Flake vond het ook wel leuk en wilde ook wel even spelen maar daarna was het ook wel weer genoeg. Flake is wat dat betreft wat relaxter en heeft niet altijd zin in die drukte. Zeker niet als het zo warm is. In ieder geval een prima eerste ontmoeting en voor mij was het ook fijn om een kijkje te nemen bij Flint. 

Zoals jullie zien lijkt Flint bijna kleiner dan Flake op deze foto. Hij is staand wel net iets groter dan haar. De pups uit deze combinatie zullen dus geen grote Aussies worden. Gewoon gemiddeld.