Welkom!

Dit ben ik, Annemijn, met mijn vriend Jonathan en die knapperd met dat rode sjaaltje is Flake. Wij komen allebei van origine uit het prachtige Zeeland. 

Ik wilde altijd al een hond, maar mijn moeder was helaas allergisch. Als kind heb ik oneindig veel wensen gedaan om toch een hondje te kunnen krijgen. En een vallende ster liet mijn droom uitkomen. Op mijn 14e bleek mijn moeder over haar allergie heen te zijn gegroeid. Binnen no-time zat ik achter mijn computer rassen te onderzoeken. Ik had al jaren een beeld wat voor soort hond ik wilde, maar ik kon maar niet vinden welk ras het was. Dan maar het alfabet voor hondenrassen erbij. Ik hoefde niet lang te zoeken want bij de A vond ik hem al. Australian Shepherd. Oftewel de Aussie. Ik wist het meteen. Dit is het ras voor mij. 

Na heel veel inlezen en inlezen wist ik waar ik aan begon. Via de ASCN ben ik op zoek gegaan naar een nestaankondiging en we konden terecht bij Bullaburra, de kennel van Ancilla van Engelen. Eerst op gesprek voordat de pups waren geboren. Ik weet nog dat ik daar stond als 14-jarige voor de deur met mijn ouders en broers achter mij. Maar ik wist wel waar ik aan begon en ik kon haar vragen goed beantwoorden. Enkele weken later was het zover, de pups waren geboren! 5 stuks. Toen had ik nog een kleurvoorkeur en het werd een black-tri teefje met een NBT. Een korte staart dus. Op slag verliefd. Wat een lekker berenkontje had ze!

Dit Black-Tri teefje hebben wij toen vernoemd naar haar moeder Wish. Dus we hadden grote 'Wish' en kleine 'Wish'. Ik kon namelijk geen andere naam bedenken die meer passend was. Dat was ze gewoon, mijn wens die uitkwam. Haar stamboomnaam werd dan ook: Bullaburra Wish Come True. En dat is ze ook 14 jaar lang geweest. Ze had een ontzettend stabiel karakter. Deze dame was niet van slag te krijgen en voor snoepjes deed ze alles. Ik had echt een maatje aan mijn zijde. Als een echte aussie was ze een beetje gereserveerd voor vreemden. De mensen die ze kende vond ze leuk, maar met vreemde hoefde ze niet zoveel. Zij was alles wat ik nodig had om de pubertijd en mijn schooltijd door te komen. We hebben samen heel veel verhalen beleefd. Helaas hebben we haar 3 mei 2023 moeten laten gaan. Eén dag voor haar verjaardag. Ze was heel ziek. 

Toen Wish 10 jaar was en ik de ruimte, geld en de tijd weer had wilde ik graag nog een aussie erbij. Helaas was Ancilla ondertussen verhuist naar Zweden en was ik een stuk kritischer geworden waar ik mijn pup vandaan wilde. Zo was één van mijn vele eisen (gezondheidstesten, karakters ouderdieren, socialisatie) dat de fokker de pups zou matchen op karakter en niet dat je vanaf dag 1 mag kiezen. Ik zocht een pup die bij mij en mijn wensen zou matchen. Ancilla verwees mij door naar Yarrindi en dat was precies wat ik zocht. Er werden zes teefjes en twee reutjes geboren. Nou dan heb je een hoop teefjes om open-minded naar te kijken! Na 7 weken kreeg ik te horen dat Flake met mij mee naar huis zou mogen over een week en dat was een match made in heaven. Ik ben nog steeds heel dankbaar voor haar en de socialisatie die ze de eerste acht weken heeft gekregen. 

Wish en Flake hadden een paar dagen de tijd nodig maar al snel was het ijs gebroken. Wish was een ontzettend lieve 'opvoeder' die eigenlijk net niet streng genoeg was maar wel haar best deed. Gelukkig was ik daar ook om met de opvoeding te helpen. Ze leefde zelfs helemaal op toen Flake als pup in huis kwam en ging ook regelmatig met haar spelen. Het laatste jaar van Wish haar leven was Flake ontzettend lief voor haar en zelfs op Wish haar laatste dag is Flake heel close met haar gebleven en heeft ze lief afscheid genomen.

Deze honden hebben mijn hart veroverd. De wereld zoveel mooier gemaakt. Het is een pittig ras, vergis je niet. Maar als je weet hoe je ze moet trainen en hoe belangrijk rust is dan kan je heel ver met ze komen. 

Deze training en kennis komt niet uit de lucht vallen. Ik merk dat er veel oude ideeën en overtuigingen nog zijn over hoe een hond opgevoed moet worden. Dat is heel jammer want er zitten veel onjuistheden in die de hond juist alleen maar meer 'schade' opleveren. Om mijn eigen kennis te vergroten en met een verantwoord gevoel een kennel te kunnen beginnen waarbij ik een nestje zou fokken ben ik allerlei soorten cursussen en trainingen gaan doen:

- Aantal modules gevolgd gericht op gedrag en training van de opleiding 'Kynologisch Instructeur' bij Happy Tails in Beerzerveld
- Meerdere aussieopvoeddagen bijgewoond bij Happy Tails. (Echte aanraders ook als je nog geen aussie hebt om eens te gaan kijken!)
- Therapiehond opleiding bij Happy Tails met Wish 
- Fokkerscursus gevolgd bij Woofexperience
- Fokkerscursus gevolgd bij de ASCN & DWCA
- In mijn ogen goede en ervaren fokkers benaderen en kennis uitwisselen (ook m.b.t. lijnen)
- Jaren inlezen/kennis opdoen op allerlei websites en databases en in boeken 
- Ervaring als hulphondentrainer