Flake

'Yarrindi as cool as i am'

 

 • Kleur: Black-tri (red factored)
 • Geboortedatum: 30-07-2019
 • Staart: Lange staart
 • Gebit: Volledig gebit, Schaargebit 
 • Gewicht: 22 kg (51 cm)
 • Registratie: FCI
 • Moeder: INT. CH. Skyron Devil's Advocate
 • Vader: GCH. Emptynest Silver Lining

Gezondheidsuitslagen röntgen:

 • HD: A
 • ED: Vrij
 • LTV: 1 (normaal)

Gezondheidsuitslagen ogen:

 • ECVO: Vrij tot 14-06-2024 (jaarlijks getest)

Gezondheidsuitslagen DNA (o.a. Embark getest)

 • MDR1: Vrij
 • HSF4: Vrij
 • CEA: Vrij
 • PRA: Vrij
 • DM: Vrij
 • NCL (6&8): Vrij
 • CMR1: Vrij
 • HUU: Vrij
 • CMO: Vrij
 • DCM1: Vrij
 • IGS (AMN): Vrij (EVG)
 • PNPLA8: Vrij (Universiteit Gent)
 • Merle: mm

Instagram: aussie.flake


Vader: Sterling

Moeder: Razz


Flake. Fantastic Flake noem ik haar wel eens.
Zij is mijn droomhond. Ik gun iedereen die een Aussie zoekt een hond zoals haar. Een stabiele, mensgerichte, knuffelige,  hardwerkende en 'gevoelige' teef met een aantal bijbehorende Aussie trekjes. Ze heeft een fantastische aan- uitknop. Wanneer we gaan werken/sporten geeft ze alles maar ze kan dan ook weer ontzettend snel terugschakelen en haar rust pakken (hier heb ik vanaf puppytijd dan ook al op getraind). Flake slaapt heel veel uren op een dag.
Ze is ontzettend sociaal naar mensen en heeft een soft-spot voor oudere mensen. Wanneer ze meegaat naar mijn oma in het verzorgingstehuis krijgen alle oude mensen die willen haar aandacht en mogen ze haar even aaien. Kinderen van een bepaalde leeftijd vindt Flake iets meer spannend door een incident toen zij wat jonger was. Die kan ze wat voorzichtig benaderen maar ze blijft wel altijd nieuwsgierig naar ze. Op de camping gaat ze toch vaak even een aai halen bij de kinderen die voorbij lopen. Ze kan er dan eventueel heel goed zelf voor kiezen om afstand te nemen wanneer het voor haar niet meer prettig is (als er een hele groep kinderen op haar afkomt bijvoorbeeld).

Het 'gevoelige' gedeelte van haar is dat ze ook een soort spiegel is. Ze neemt je energie heel snel over en komt mij bijvoorbeeld troosten als ik verdrietig ben. Mocht je een keer boos zijn dan komt ze aangerend en legt ze haar hoofd op je benen. Tijdens wedstrijden of shows heeft zij daarnaast nog nooit mijn spanning overgenomen. Het is alsof ze weet dat het een wedstrijd is, ze gaat er gefocust 100% voor en is dan echt mijn steun en toeverlaat!

Bijbehorende Aussie trekjes (die met de juiste handvaten prima te begeleiden zijn):
- Najagen
- Waken
- De boel willen controleren en de kudde bij elkaar houden
- Schakelt heel snel over naar 'zelfstandig' als ik niet snel genoeg input geef

Flake is 'sociaal' naar andere honden. Ze kent de hondentaal en past deze ook toe. Sociaal betekend niet dat ze met iedere hond contact willen maken, knuffelen en/of spelen. Zeker nu ze volwassen is geworden heeft ze die behoefte nog minder. Ze speelt het liefst met haar grote vriend Simba, de aussie van mijn broer (zie 'Reuen'). Wat Flake nog het allerliefste doet is mij op de voet volgen de hele dag. Ze gaat het liefst overal mee naartoe. En wat dat betreft heeft ze geluk met zo'n avontuurlijke baas. In die 4 jaar heeft Flake al een hoop gezien en meegemaakt! Flake is ook getest op geschiktheid als hulphond en therapiehond toen zij anderhalf jaar was. Voor beide is zij geschikt bevonden. 

Flake is extreem knuffelig en aanhankelijk. Ook naar vreemde mensen. Ze vindt het heerlijk om geaaid, geknuffeld en over haar buikje gekriebeld te worden en ze klimt het liefst bij ons en eventueel bezoek op schoot. Kusjes in overvloed. Ze ligt regelmatig op schoot te slapen in mijn armen.

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest voor welke sporten en activiteiten Flake allemaal te porren is en wat ze het leukste zou vinden. Wish, mijn eerste aussie was namelijk helemaal niet zo'n sporthond. Flake daarentegen, wow. Die heeft oprecht aanleg voor alles wat ik maar kon bedenken en heb geprobeerd:

Behendigheid: Onze meest beoefende sport en mijn favoriet. We doen ook mee aan wedstrijden. Flake is heel snel, springt mooi en vloeiend over de hindernissen en is ook echt flexibel met een bizar herstelvermogen. Als er een foutje wordt gemaakt komt het door mij!
Frisbee: Haar favoriete hobby op de camping. Ze kan het goed ook! Zelfs als ik er freestyle-stijl 7 tegelijk in mijn handen heb. Al een aantal workshops meegedaan en ze waren altijd enthousiast over haar aanleg voor deze sport. 
Suppen: Flake gaat regelmatig mee suppen met mij en mijn vriend! Ze vindt het heerlijk.
Shows: We hebben met meerdere shows meegedaan in het verleden. Een stuk of zes. Flake heeft altijd 'uitmuntend' gescoord. Het hoogst haalbare. Showresultaten en rapporten zijn in te zien. Heel af en toe doen we nog mee met een show, maar wij doen het vooral voor de leuk!
Dogsurvivals: Flake, ik en mijn vriend hebben al een aantal keer meegedaan met Dogsurvivals. Fantastisch om te doen! Flake is ook zeker te porren voor ieder obstakel en niks is haar te gek!
Canicross/Bergwandelen: Ik heb een canicross tuig die we ook gebruiken om in de bergen mee te wandelen. Dat is wel zo veilig en ik heb dan mijn handen vrij. Flake vindt het fantastisch in de bergen. Ze is dan ook al 4x in Zwitserland geweest.
Treksport: Flake heeft een ontzegging om als trekhond gebruikt te mogen worden (bijv. voor met een mountainbike of step). Dit zijn we sinds kort aan het oefenen en het gaat steeds beter! 
Flyball: Meegedaan met een korte workshop. Flake had al snel door hoe ze de bal kon krijgen uit het apparaat en was zeer snel over de hindernissen. Ze waren enthousiast over haar!
Detectie: Workshop gedaan. Flake was heel enthousiast. Wilde wel snel haar poten gebruiken, maar ze leert ontzettend snel.
Treibbal: Meegedaan met een korte workshop. Flake had al snel door dat ze de bal naar mij moest duwen met haar neus. Aanleg!
Kamperen: Het is geen sport, maar owww wat kan ze daar van genieten! Languit in het gras liggen en lekker om zich heen kijken. Regelmatig komt ze met een frisbee aangelopen om even haar kunstjes te vertonen op het veld. 

Flake kan ook heerlijk knorren als ze gaat slapen. Als ze ergens een lekker plekje heeft wordt er hard geknord en rekt ze zich even uit. Een ontzettende levensgenieter die ook nog eens lekker uit kan slapen en kan slapen in haar bench tijdens een agility-wedstrijd!Stamboom Flake: