Nuttige websites:
(Hondengedrag, Aussie-gedrag, Ontlastingsonderzoek i.p.v. ontwormen, titeren, voeding en de ASCN)

 


Artikelen over hondengedrag: 

Nina van Tilbeurgh is een hondengedragscoach die te volgen is op Facebook en Instagram. Zij post regelmatig nuttige artikelen voor hondeneigenaren waarbij ze situaties beschrijft die je vaak tegenkomt als hondeneigenaar en hoe je daar vervolgens mee om moet gaan. Bijvoorbeeld, ''Mogen we onze honden 'troosten' of niet?'' of ''Hoe leer ik mijn hond een goeie recall aan?'' of ''Hoe bescherm ik mijn hond tegen loslopende honden die op mijn hond afstormen?''
Tegenwoordig focust zij zich in de praktijk alleen nog maar op verlatingsangsttrajecten. Desondanks schrijft zij regelmatig nog nuttige artikelen en heeft ze op haar website al een groot aantal artikelen staan. Neem vooral eens een kijkje!

https://www.ninavantilbeurgh.nl/artikelen/

 


Aussie-expert en begeleiding/coaching bij Aussie-gedragsproblemen:

Karen Mulders van Hondenschool Happy Tails, te Beerzerveld. Als iemand veel van aussies en hun bij behorende gedrag(sproblemen) weet dan is het Karen wel. Zij heeft op dit moment zelf ongeveer 14 aussies en fokt ze zelf al sinds 2000. Daarnaast heeft Karen talloze opleidingen gedaan op het gebied van de kynologie en gedragsproblemen en ben ik er van overtuigd dat ongeacht welk gedragsprobleem je hebt met je hond, je bij haar terecht kan voor een goede begeleiding of een eerlijk antwoord op je vraag. 
Karen organiseert regelmatig Aussieopvoeddagen (deel 1 & 2) die ontzettend leerzaam zijn voor iedere Aussie-eigenaar. Ik kan het dan ook aan iedereen met een Aussie aanraden om een keer mee te doen! Je wordt altijd goed begeleid en gecoacht, je kan terecht met al je vragen en leert ontzettend veel nuttige dingen die je op de reguliere hondenschool helaas nog niet krijgt aangeboden.

https://www.happytails.nl/aussie-opvoeddag/ 


Ontlastingsonderzoek laten doen in plaats van preventief ontwormen:

DE website voor ontlastingsonderzoek op wormen. Wil je niet onnodig een ontwormingstablet aan je pup/hond geven een aantal keer per jaar? Check dan deze website/pagina van VPL Het Woud. Voor slechts €26,50 incl. BTW heb je je wormcheckkit al binnen! Je kan eventueel zelf nog een pakket kiezen waarbij Giardia ook wordt meegenomen in het onderzoek. Geen wormen? Dan heb je ook geen kosten aan ontwormingstabletten en dit scheelt je hond weer onnodige gifstoffen. Wel wormen? Dan ontvang je een passend advies bij je uitslag van hun dierenarts-parasitoloog. Daarnaast kunnen ze je ook adviseren welke ontwormingsmiddelen de beste optie zijn voor je pup/hond. Meer informatie op de website!

https://portal.wormbestrijding.nl/nl/product/129


Titeren

Titeren. Wat is het nou precies en hoe werkt het nou precies? Wat wordt er bedoeld met onnodig vaccineren? En waarom is titeren eigenlijk veel veiliger dan gewoon vaccineren zonder te kijken hoe het met de antistoffen gesteld is die de pup/hond misschien nog voldoende draagt? Je kunt zelfs zien of eerdere vaccinaties wel zijn aangeslagen (dit hoeft namelijk helemaal niet het geval te zijn, wat betekend dat je hond onbeschermd rondloopt!).
Titeren is geen vervanging van vaccineren. Het is een controle om te zien of vaccineren überhaupt nodig is. Blijkt uit de titerbepaling dat er niet genoeg antistoffen zijn voor een bepaalde ziekte of dat de vorige vaccinatie niet goed is aangeslagen? Dan kan je gericht daarop vaccineren. En mogelijk blijkt uit je titerbepaling wel dat je hond nog meer dan genoeg antistoffen heeft. Zo hebben wij onze Wish de laatste jaren helemaal geen vaccinatie meer hoeven geven. Scheelt weer in de portemonnee en nog het meest belangrijk: geen onnodige gifstoffen en prikjes voor je hond. Kijk voor korte en duidelijke informatie vooral even op de website hieronder:

https://www.vaccicheck.nl/wat-is-vaccicheck


Alles over gezonde hondenvoeding:

Mocht je nou twijfelen over wat je wil voeren en of het kwalitatief wel goed en gezond is voor je hond. Dan kan je zeker je weg vinden bij Voerwijzer. 

https://www.voerwijzer.com/waarom-gezonde-hondenvoeding/

https://www.voerwijzer.com/het-beste-hondenvoer/

 


Australian Shepherd Club Nederland (ASCN):

https://ascn.nl/